Baby rompers

Elke baby heeft ze nodig, een romper. Afstammend van het Engelse woord childrens romper, wat ook wel stoeipakje betekent. Een baby romper is het ondergoed van de baby. Doordat deze over de luier wordt heengetrokken blijft de luier goed zitten. Een baby kan de romper, zoals wel bij een broekje of shirtje, niet loswoelen. De baby romper is nodig zodat de rug van de baby altijd bedekt dus lekker warm is. Dat is erg belangrijk wanneer een baby net geboren is. Gemiddeld draagt een newborn baby zo’n 2 tot 3 rompers per dag. Het beste is om meerdere maatjes in huis te hebben voordat je baby geboren wordt.

Soorten baby rompers

Baby rompers zijn er in veel verschillende soorten, kleuren en maten. Katoen is het fijnste materiaal omdat dat een stof is die ademt. Rompers met lange beenpijpen worden ook wel boxpakjes genoemd. Het handige hieraan is dat deze aan de voorkant met knoopjes dicht kan worden gemaakt en de baby niets over zijn hoofdje heen krijgt. Vaak hebben deze aan de binnenkant van de broekspijpjes ook knoopjes, waardoor de luier ook makkelijk te verschonen is zonder dat het hele pakje uit moet.

Zijrompers

Ook zijn er zijrompers. Deze rompers zijn eigenlijk het makkelijkst. Hierbij leg je de baby op de romper, armpjes erdoor heen steken en verder dichtknopen met drukknopjes. Dit soort baby romper word ook wel overslag romper genoemd. De zijrompers in maat 50/56 is dus erg makkelijk voor de newborn baby. Vaak is zo’n kleintje fragiel en ben je erg voorzichtig. In dit geval is de zijromper ideaal.
In de zomer worden rompers ook vaak als enige kledingstuk gebruikt bij baby’s. Meestal word dan gekozen voor een baby romper zonder mouwtjes en beenpijpen. Zo heeft een baby niet teveel kleding aan en blijft deze lekker koel.
De meeste baby’s dragen rompers totdat ze zindelijk moeten gaan worden. In Westerse landen is dit tussen de 24 tot 36 maanden.

Rompers kopen

Wij vonden een website via google met diverse verschillende baby rompers, zijrompers en boxpakjes. Het aanbod in kleuren en maten is erg groot, met een goede prijs kwaliteit verhouding. Dit maakt het leuk iets te bestellen voor je baby op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*