Auto raamfolie aanbrengen op autoruiten

Auto raamfolie is een zeer dunne folie die aan de binnenzijde van de ruiten van een auto wordt geplakt. Door het aanbrengen van deze sterke glasfolie worden de ruiten getint of geblindeerd. Deze zelfklevende polyesterfolie bezit een sterke plakkracht. Door deze sterke plaklaag kan de auto raamfolie stevig worden bevestigd op de ruit. De polyesterfilm is door de sterke plaklaag daarna niet makkelijk te verwijderen.

Een groot voordeel van auto raamfolie

Doordat metaaldeeltjes in de auto raamfolie op een bepaalde manier zijn geschakeld, worden de schadelijke uv-stralen van de zon terug gekaatst. Het wordt hierdoor ook minder warm in de auto. De auto raamfolie is ontspiegeld waardoor er geen reflectie of weerkaatsing is. De auto raamfolie is opgebouwd uit een dubbele laag en bezit een antikras laag.

Kwaliteit van auto raamfolie

Een goede eigenschap van hoge kwaliteit auto raamfolie is dat er geen verkleuring van de folie op treedt.

Het beplakken van autoruiten met auto raamfolie zorgt er voor dat de ruiten een andere tint krijgen. Er kan gekozen worden uit verschillende tinten met weer een verschillende lichtdoorlaatbaarheid. Hoe minder de lichtdoorlaatbaarheid des te donkerder is de tint.

Om een mooi resultaat te krijgen is het van belang om auto raamfolie van een goede kwaliteit te monteren. Bij Tint your car in Apeldoorn wordt de antraciet tint van Suntek veel toegepast. Dit is een zeer gangbare en prachtige tint die er voor zorgt dat uw auto net die bijzondere uitstraling krijgt. Een lichtere variant daarvan wordt toegepast op de voorportieren. Deze tint loopt vloeiend over naar de tint op de achterportieren. De lichte tint voor de voorportieren wordt goedgekeurd met de tintman door de Nederlandse wetgeving.

Tintman

Met een tintman kan de lichtdoorlaatbaarheid van een ruit worden gemeten. Het apparaat wordt gebruikt door de KLPD om te controleren of de lichtdoorlaatbaarheid voldoende is. Bij een autoglasfilm installatie bedrijf is een tintman aanwezig om na het autoruiten tinten de lichtdoorlaatbaarheid te kunnen meten.

Om de lichtdoorlaatbaarheid met de tintman te meten wordt aan beide zijden van de ruit een meet-cel bevestigd. De meetcellen van de lichtmeter meten hoeveel licht er door de ruit wordt doorgelaten.

Aanbrengen auto raamfolie bij Tint your car

Doordat er een brede selectie van kleurschakeringen en schaduw keuzes mogelijk zijn kan er aan veel wensen worden voldaan. Hierdoor kan er een combinatie van meerdere tinten worden aangebracht. Zodat het beter past bij het model van het voertuig of omdat er aan bepaalde eisen moet worden voldaan.

De wijze van het aanbrengen van de auto raamfolie is heel belangrijk. Het maakt het verschil of het de blik van de auto sterk verbetert of juist niet. Daarom is het van groot belang dat dit op de juiste manier wordt gedaan. Ervaring is nodig om dit te doen zonder dat er allemaal stofdeeltjes zichtbaar worden op de ruiten na het aanbrengen van de auto raamfolie. Daarbij is een stofvrije ruimte om auto raamfolie op ruiten te plakken geen overbodige luxe.

Wilt u meer weten over het laten aanbrengen van auto raamfolie door een professioneel autoglasfilm installateur, breng dan een bezoek aan de website van Tint your car in Apeldoorn over auto raamfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*