Watersnijden, al duizenden jaren oud?

Watersnijden is een manier om producten te snijden. Plaatmateriaal kan gesneden worden. Ongeacht wat voor materiaal het is. Watersnijden is een manier om de hardste materialen te bewerken.

Is het een oude techniek?

Watersnijden is een proces dat al duizenden jaren bestaat. Zij het op een iets andere manier. Erosie is het afslijten van rotsen, stenen en land door het schuren van water en zand. Erosie is een bekend proces dat al duizenden jaren zijn gang gaat in de natuur. Watersnijden is een iets andere vorm van erosie maar het heeft met elkaar te maken. Bij watersnijden wordt het plaatmateriaal namelijk bewerkt door ontzettend hoge druk. De rotsen en de bergen zijn vervangen door dunner plaatmateriaal, de rivier is vervangen door een dunnen waterstraal. Die dunne waterstraal heeft wel iets meer snelheid meegekregen dan de meeste rivieren. Het water dat bij watersnijden gebruikt wordt spuit met zo’n 3000 kilometer per uur uit de spuitkop. Dat komt door een krachtige pomp die met zo’n 400 bar.

Een andere vorm

In een rivier zit veel zand dat helpt met het slijten van de rotsen. Dat zand kan ook bij waterspuiten ingezet worden. Bij slijtvaste materialen zoals keramiek of staal wordt een speciaal soort zand aan de waterstraal toegevoegd. Dit zand heet abrasief. Abrasief snijden gebeurt niet bij zachtere materialen zoals rubber, kunststof, karton of textiel.

 

Kraan & Roos

Het bedrijf dat voor u kan watersnijden is Kraan & Roos. Kraan & Roos is een bedrijf dat actief is met het maken van metalen constructies. Het watersnijden is onderdeel van de taken die Kraan & Roos kan uitvoeren. Zo kunt u ervoor kiezen om producten te laten watersnijden zodat ze precies aan uw formaat voldoen, zonder dat de eigenschappen verandert worden.

 

Neem contact op met Kraan & Roos om meer te weten te komen over de werkwijze, de producten en de prijzen. u kunt contact op nemen via de telefoon: +31 172 613 526.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*