Scherpenzeel zet Whatsapp in tegen inbraken

De Nieuwe Willaer mag als eerste wijk van de gemeente Scherpenzeel beginnen met een proef tegen inbrekers. Inwoners van de wijk worden allemaal toegevoegd aan de Whatsappgroep waarin zij alle verdachte gebeurtenissen kunnen delen met hun buurtgenoten.

Verlichting

In Scherpenzeel is vorig jaar het aantal inbraken enorm gedaald, maar de laatste weken was het steeds vaker weer raak. Het kan zijn dat dat aan de donkere dagen ligt, maar die lijn moet zich niet doorzetten. De inbraken vonden voornamelijk aan het begin van de avond plaats. Opmerkelijk was dat er bij de woningen waar werd ingebroken bijna geen licht brandde. Verlichting in en om het huis is één van de belangrijkste inbraakpreventiemethodes naast degelijke cilindersloten, dat blijkt wel weer.

Wijkbijeenkomst

Naar aanleiding van de lichte stijging in woninginbraken in Scherpenzeel werd recentelijk een informatieavond gehouden. Hierbij waren de inwoners van de wijk aanwezig, maar ook de politie Veluwe Vallei Noord en leden van het wijkplatform Scherpenzeel-Zuid. Zij voorzagen mensen van bruikbare tips en adviezen om inbraken te voorkomen. Ook heeft de politie in gezelschap van bewoners van de buurt een rondje door de wijk gelopen waarbij men vooral lette op woningen die de indruk wekte dat er niemand thuis was, zoals bij woningen die helemaal donker waren. De mensen die meer maatregelen hadden kunnen nemen ontvingen een brief op de mat met tips om inbraken te voorkomen. 12 bewoners hebben in totaal een brief gekregen, maar gelukkig waren de bekende ‘witte voetjes’ niet nodig. Die worden normaal gesproken uitgedeeld wanneer er bijvoorbeeld ramen of deuren open staan.

‘Veilig Scherpenzeel’

Hoewel de inbraken over het algemeen dalen in de wijk blijft het een belangrijk thema op de agenda. Naast inbraakpreventie wordt er dit jaar ook veel aandacht besteed aan het terugdringen van drugsgebruik- en overlast, allemaal onder het mom van een ‘veilig Scherpenzeel’. Of de Whatsappgroep zijn vruchten af gaat werpen valt nog te bezien, maar er is goede hoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*