Loten voor dorpsfeesten

In de Nederlandse dorpen zijn de dorpsfeesten vaak het hoogtepunt van het jaar. Haast in elke dorp worden er elke jaar festiviteiten georganiseerd. Bij de dorpsfeesten kunnen de bewoners deelnemen aan diverse activiteiten en is er ook vaak kermis. Een terugkerende traditie bij veel dorpsfeesten is vaak de verloting.

Loten voor een paar euro

Bij de dorpsfeesten worden er vaak loten verkocht voor een paar euro. In een aantal dorpen kost het zelfs 1 euro. Met de loten kunnen de dorpsbewoners leuke prijzen winnen. De prijzen zijn heel uiteenlopend. Er zijn kleine prijzen en grote prijzen. Er zijn ook dure en goedkope prijzen. Het is vaak voorgekomen dat er auto’s en vakanties zijn verloot. Met zulke prijzen gaat het verkoop van de loten natuurlijk heel snel en kopen mensen zelfs meerdere loten.

Winnaars

De winnaars van de verloting worden vaak op het hoogtepunt van het dorpsfeest bekend gemaakt. Dit gebeurt vaak door een bekende of belangrijke persoon op het podium. Alle verkochte loten worden eerst in een pot gedaan op het podium en hieruit worden loten getrokken. De winnende nummers worden dan omgeroepen. Bij het uitschuren van de loten uit de lotenboekjes hebben de dorpsbewoners de grote deel van de loot gekregen en daarmee kunnen ze hun prijs ophalen. De kleine deel van de loot is natuurlijk in de pot gegaan waaruit de winnaars worden getrokken.

Lotenboekjes laten drukken

De lotenboekjes worden door een drukkerij gemaakt. De organisatoren geven de logos en teksten door die op de loten moet kopen. De drukkerij zorgt er vervolgens voor dat dit op een nette manier op de loten komt te staan en drukt de lotenboekjes. Bij het drukken van de lotenboekjes kan er ook nog worden gekozen voor kleur of zwartwit loten bestellen. De lotenboekjes in kleur zijn dan natuurlijk wel iets duurder, maar ze zijn ook wat feestelijker. De lotenboekjes kunnen op www.loten-drukken.nl besteld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*