Informatie over de e-sigaret

Dit artikel gaat over de e-sigaret, een elektrische variant op de klassieke sigaret. Het inhaleren van de damp die uit de e-sigaret komt noemt men “dampen” in plaats van roken. De e-sigaret damp je, die rook je niet, simpel weg omdat damp uit de e-sigaret komt en geen rook.

Geschiedenis e-sigaret

De meeste onder jullie zullen dit niet verwachten, de geschiedenis van de e-sigaret is begonnen in het jaar 1900. Vanaf het jaar 1900 zijn verschillende varianten op de elektrische sigaret uit gekomen, deze hadden als doel de klassieke sigaret te vervangen, zo konden de rokers gezonder roken.

Herbert A. Gilbert was in 1963 de eerste die een patent aan vroeg voor een elektrische sigaret. Deze e-sigaret zette een nicotine oplossing om in stoom. In 1967 is Herbert A. Gilbert is benaderd door een aantal bedrijven die geïnteresseerd waren in zijn e-sigaret, zij wilde de e-sigaret in productie nemen, echter nam hij deze aanbiedingen niet aan en de e-sigaret verdween weer van de markt.

In 2003 kwam Hon Lik, een Chinese apotheker met een betere variant van de e-sigaret. Hij werkte voor een bedrijf dat Ruyan heten, dit bedrijf bracht de verbeterde variant in 2004 op de binnenlandse chinese markt. Al in 2005 begonnen zij met het exporteren van de e-sigaret, sinds 2012 is de e-sigaret in Nederland aan haar opmars begonnen.

Werking e-sigaret

Een elektrische sigaret bestaat uit 3 onderdelen: clearomizer, heating coil en een batterij. De clearomizer is een vloeistoftank waar je de e-liquid in druppelt die je wenst te dampen. In de clearomizer zit een heating coil, de heating coil zorgt voor verdamping van de e-liquid op het moment dat je een teug neemt aan de drip tip.

E-liquids

E-liquid is een vloeistof die je in de clearomizer druppelt en via de drip tip die bovenop de clearomizer zit inhaleert. De e-liquids die vandaag de dag verkrijgbaar zijn kun je kopen in 1001 smaken. Uiteraard zijn de e-liquids ook verkrijgbaar in verschillende nicotine gehaltes. De meest gangbare nicotine gehaltes heb ik hier beneden opgesomd, ook heb ik bij de nicotine gehaltes gezet hoeveel mg nicotine het beste is voor jou als je bijvoorbeeld light sigaretten gerookt hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*