De Honger Spelen

De Honger Spelen, ofwel ‘The Hunger Games’ is een boek welke geschreven werd door Suzanne Collins. Er zijn in totaal drie boeken uitgekomen. De eerste twee zijn al verfilmd, het derde deel wordt in twee films gesplitst. Van deze twee films die over het derde boek gaan, draait het eerste deel nu in de bioscoop. The Hunger Games, Mockingjay part 1.

Katniss Everdeen

De Honger Spelen spelen zich af in een tijd ver in de toekomst in een land dat Panem heet. Dit is het huidige Noord-Amerika. Het wordt geregeerd door het Capitool en er zijn daarbuiten 12 districten. Er was een 13e district maar deze is weggevaagd door het Capitool wegens een opstand. Om boete te doen en de andere districten te onderdrukken worden er elk jaar de Honger Spelen gehouden. Hier moet van elk district één jongen en één meisje tussen de 12 en 18 jaar  gaan vechten op leven en dood. Er kan maar één winnaar zijn en deze ziet een rijk leven tegemoet.

Het eerste deel

Bij het eerste deel beginnen we op de dag van boete. Het meisje wat gekozen wordt is Primrose Everdeen, het zusje van Katniss. Katniss kan het niet over haar hart verkrijgen dat haar zusje de arena in wordt gestuurd om te vechten. Hierdoor bied ze zichzelf vrijwillig aan en wordt ze samen met Peeta, de bakkerszoon welke als jongen is uitgekozen, op de trein richting het Capitool gezet. Doordat ze op het einde samen zelfmoord willen plegen en er hierdoor geen winnaars zijn, winnen ze beide. Ze denken hiermee de regels te kunnen veranderen maar niets is minder waar.

Mockingjay

Na het eerste deel komt deel 2, Catching Fire. Hier moet Katniss opnieuw de arena in omdat er afwijkende regels worden opgesteld omdat er rellen zijn geweest en zij de schuld krijgt. Na dit deel volgt Mockingjay part 1, welke nu in de bioscoop draait. Bijvoorbeeld bij de bioscoop in Heerlen. Parkeren in Heerlen kan makkelijk bij de bioscoop en daarbuiten zijn er ook mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*