Amsterdamse vindt pasgeboren baby in vuilcontainer

Afgelopen weekend werd Nederland opgeschrikt door het nieuws dat er opnieuw een baby in een vuilcontainer is gevonden. Helaas gebeurt het jaarlijks dat een moeder of huishouden de zorg van een kind niet op zich wil nemen en dat het wordt gedumpt. Dit keer werd de baby gevonden door een Amsterdamse en de politie is nog op zoek naar de ouder(s).

Een levende baby

Het Parool heeft met de vinder gesproken, die de gebeurtenis eigenlijk nog steeds niet kan geloven. “Ik hoopte dat het een babyfoon was die ik hoorde. Ik trok de klep van de afvalbak open zodat ik beter kon luisteren. Het gehuil stopte toen maar ik hoorde wel een zacht gehijg van beneden komen.” Het bleek dus geen babyfoon te zijn maar een levend kindje.

De Amsterdamse woont in een flat in Amsterdam Nieuw-West en hoorde de baby rond 4 uur ’s nachts huilen toen ze terugkwam van haar werk. Ze belde direct 112 en heeft gewacht op de locatie tot de politie kwam opdagen. Toen de vrouw geen gehuil meer hoorde dacht ze het verkeerd gehoord te hebben. “Ik was moe van 10 uur werken en ben al dagen ziek.”

Onderzoek met een warmtecamera

De vrouw stond eigenlijk al klaar om haar excuses aan te bieden dat het om een misverstand ging maar toen de politie arriveerde was de baby inmiddels alweer aan het huilen. De hoop dat het om een babyfoon ging was er nog, maar bleek later niet gegrond. De brandweer kwam met een warmtecamera en ontdekte een levende baby van paar dagen oud in de vuilcontainer.

Vervolgens maakte de brandweer via de zijkant de container open. Het meisje werd overgebracht naar een ziekenhuis en een politiewoordvoerder maakte bekend dat haar toestand stabiel is. De Raad voor de Kinderbescherming voert vandaag overleg. Er wordt gezocht naar een geschikt gezin waar het kindje kan worden ondergebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*